Zwartewaterlandinzicht.nl

Gedempte Heve: regenwater niet langer in het riool

Aan de Gedempte Heve onderzoeken we hoe we kunnen zorgen dat bewoners ook bij extreme regenbuien droge voeten houden. Uit een zogenoemde ‘stresstest’ blijkt dat deze straat in het oudste deel van Genemuiden wat dat betreft kwetsbaar is.

De werkzaamheden

Daarom willen we op een slimme manier zorgen dat het regenwater niet langer in het rioolstelsel terechtkomt. We zoeken alternatieven voor het lozen van het overtollige water. Dat maakt de kans op droge voeten groter en het voorkomt dat vervuild water in het oppervlaktewater terechtkomt. Uiteindelijk willen we in alle kernen overstappen op zo’n gescheiden systeem.

Eenvoudig is dat niet aan de Gedempte Heve omdat het een smalle straat is met weinig ruimte voor werkzaamheden. We combineren het onderzoek met wegwerkzaamheden die we ook moeten uitvoeren.

Dit project valt onder: Infrastructuur, Klimaatadaptatie, Kabels en leidingen
Start: 1 maart 2023
Gepland: maart 2023
Fase: Gepland
Oplevering: 1 juli 2022

Meer weten? Neem contact op met Bert

Bert Roeten is als projectleider betrokken bij deze rioolopgave.

Mail Bert

Contact Welke vraag, opmerking of klacht wilt u met ons delen?

Wij werken elke dag aan de openbare ruimte, zodat Zwartewaterland voor u een fijne plek is en blijft om te wonen en leven. Bij de werkzaamheden proberen we voor zo min mogelijk overlast te zorgen. Zodat u na afloop net zo tevreden bent als wij dat zijn. Daarom staan we altijd open voor uw vragen, opmerkingen of klachten. Kunnen we u helpen?

Neem contact op
Volg ons op social media
Initiatief van:
Gemeente Zwartewaterland - Hasselt