Zwartewaterlandinzicht.nl

Herinrichting havengebied Genemuiden

De binnenhaven en het Havenplein opwaarderen tot een aantrekkelijke openbare ruimte, met wandelmogelijkheden langs de kaden en ruimte voor diverse activiteiten en voorzieningen. Waarbij aandacht is voor de rijke historie van het gebied. Dat is de uitkomst van de plannen die een lokale werkgroep samen met de gemeente maakte.

De werkzaamheden

Aan de Oosterkaai versterken we het robuuste, historische en functionele karakter. De doorgaande bomenrij en stevige haagblokken blijven. Maar met nieuwe bestrating, de komst van een keermuur met zitbank en vervanging van de 65 meter lang houten damwand, richten we de kade opnieuw in. Qua breedte blijft het organiseren van activiteiten mogelijk.

De Westerkaai wordt een aantrekkelijke wandelboulevard. We verwijderen de wilde begroeiing, verbreden de wandelstrook langs het water en bestraten deze opnieuw. Ook leggen we bij het grastalud een keermuur met zitbank aan en passen daar sfeerverlichting toe. Daarnaast vervangen we de 175 meter lange stalen damwand.

In de binnenhaven zelf halen we alle steigers uit het water voor onderhoud. Na renovatie plaatsen we deze terug. Twee steigers vervangen we voor langere exemplaren. Hiermee breiden we het aantal ligplaatsen voor vaste ligplaatshouders uit. Om overlast te beperken voeren we de werkzaamheden in de haven zoveel mogelijk buiten het vaarseizoen uit.

Betrokken straten:
Oosterkaai en Westerkaai in Genemuiden

Uitvoerders:
Tebezo en W2 Support

Dit project valt onder: Infrastructuur, Waterbouw
Start: 1 december 2021
Gepland: december 2021
Fase: Afgerond
Oplevering: 1 juli 2022

Meer weten? Neem contact op met Bert of Arjen

Als projectleider is Bert Roeten namens de gemeente Zwartewaterland betrokken bij de herinrichting van het havengebied in Genemuiden. Heeft u vragen? Zoek dan contact met hem.

Mail Bert

Contact Welke vraag, opmerking of klacht wilt u met ons delen?

Wij werken elke dag aan de openbare ruimte, zodat Zwartewaterland voor u een fijne plek is en blijft om te wonen en leven. Bij de werkzaamheden proberen we voor zo min mogelijk overlast te zorgen. Zodat u na afloop net zo tevreden bent als wij dat zijn. Daarom staan we altijd open voor uw vragen, opmerkingen of klachten. Kunnen we u helpen?

Neem contact op
Volg ons op social media
Initiatief van:
Gemeente Zwartewaterland - Hasselt