Impuls voor pleinen Vogelbuurt

Drie pleinen in de Vogelbuurt ondergaan een metamorfose. De versteende locaties uit de jaren zeventig krijgen een groenere uitstraling waardoor ze meer uitnodigen tot spelen of een gezellig praatje met buurtgenoten.

De werkzaamheden

Samen met bewoners en de provincie pakken we de drie pleinen in de buurt van de Tureluur aan. We ruilen veel stenen om voor grasveldjes en beplanting. Dat maakt de pleinen aantrekkelijker en bovendien vangen ze daarmee meer water op bij stevige regenbuien. In de zomer zorgt het groen juist voor verkoeling. Verder vernieuwen we speeltoestellen, zodat de pleinen ook weer uitdagend zijn voor jonge buurtbewoners.

Dit project valt onder: Groenvoorziening, Klimaatadaptatie, Openbare voorzieningen
Start: 3 oktober 2022
Gepland: n.b.
Fase: Afgerond
Oplevering: 31 mei 2023

Meer weten? Neem contact op met Wouter of Kevin

Kevin Driessen is betrokken bij de pleinen voor het onderdeel spelen. Wouter van Tol begeleid de uitvoering van de werkzaamheden.
Mail to: k.driessen@zwartewaterland.nl

Mail to: W.vantol@zwartewaterland.nl

Contact Welke vraag, opmerking of klacht wilt u met ons delen?

Wij werken elke dag aan de openbare ruimte, zodat Zwartewaterland voor u een fijne plek is en blijft om te wonen en leven. Bij de werkzaamheden proberen we voor zo min mogelijk overlast te zorgen. Zodat u na afloop net zo tevreden bent als wij dat zijn. Daarom staan we altijd open voor uw vragen, opmerkingen of klachten. Kunnen we u helpen?

Neem contact op
Volg ons op social media
Initiatief van:
Gemeente Zwartewaterland - Hasselt