Zwartewaterlandinzicht.nl

Maaien met oog voor de natuur

Op vier locaties in Hasselt (twee), Genemuiden en Zwartsluis doen we een pilot met extensief maaien. We kijken of op deze groenstroken meer kruidenrijke planten gaan bloeien die bijen en insecten aantrekken. De komende jaren gaan wij op meer plekken over tot extensief maaien.

De werkzaamheden

Veel grasvelden in de gemeente worden intensief (wekelijks) gemaaid. Bij extensief maaien maaien we in plaats van wekelijks, maar twee of vier keer per jaar. Het maaisel wordt na het maaien afgeruimd, waardoor er meer kruidenrijke planten gaan groeien. Veel flora en fauna profiteren van die grotere biodiversiteit.

Extensief maaien biedt vooral kansen op grotere grasvelden langs wandelpaden of waterkanten. De eerste resultaten van de pilot lijken positief.

Dit project valt onder: Groenvoorziening
Start: 1 januari 2021
Gepland: n.b.
Fase: Gestart
Oplevering: 1 januari 2025

Meer weten? Neem contact op met Eline

Eline ten Kate is als groenregisseur het aanspreekpunt voor dit maaibeleid.

Mail Eline

Contact Welke vraag, opmerking of klacht wilt u met ons delen?

Wij werken elke dag aan de openbare ruimte, zodat Zwartewaterland voor u een fijne plek is en blijft om te wonen en leven. Bij de werkzaamheden proberen we voor zo min mogelijk overlast te zorgen. Zodat u na afloop net zo tevreden bent als wij dat zijn. Daarom staan we altijd open voor uw vragen, opmerkingen of klachten. Kunnen we u helpen?

Neem contact op
Volg ons op social media
Initiatief van:
Gemeente Zwartewaterland - Hasselt