Zwartewaterlandinzicht.nl

Nieuw fietspad langs de dijk

Ook fietsers genieten weer optimaal van het rivierenlandschap tussen Hasselt en Zwartsluis. We vernieuwden het pad langs de dijk aan de zijde van het Zwarte Water. Dat is nu geschikt voor wandelaars en fietsers. Ook als het peil van het Zwarte Water hoog staat en de uiterwaarden vollopen met water kan het fietspad langer gebruikt worden

De werkzaamheden

Het nieuwe fietspad ligt namelijk wat hoger in het landschap dan de vorige. Daarvoor voerden we uitvoerig overleg met Waterschap Drents-Overijsselse Delta en andere belanghebbenden. Werkzaamheden in dit gebied mogen de veiligheid van de dijken en de natuurwaarden niet aantasten.

Het drie kilometer lange fietspad is ook breder geworden. Verder plaatsen we drie bankjes langs de route. Vanaf die rustpunten wacht een prachtig uitzicht op het landschap dat zo karakteristiek is voor Zwartewaterland.

Dit project valt onder: Infrastructuur
Start: 23 augustus 2021
Gepland: augustus 2021
Fase: Afgerond
Oplevering: 15 oktober 2021

Meer weten? Neem contact op met Bert

Als projectleider is Bert Roeten betrokken bij de aanleg van het fietspad.

Mail Bert

Contact Welke vraag, opmerking of klacht wilt u met ons delen?

Wij werken elke dag aan de openbare ruimte, zodat Zwartewaterland voor u een fijne plek is en blijft om te wonen en leven. Bij de werkzaamheden proberen we voor zo min mogelijk overlast te zorgen. Zodat u na afloop net zo tevreden bent als wij dat zijn. Daarom staan we altijd open voor uw vragen, opmerkingen of klachten. Kunnen we u helpen?

Neem contact op
Volg ons op social media
Initiatief van:
Gemeente Zwartewaterland - Hasselt