Zwartewaterlandinzicht.nl

Nieuwesluis

We richten de wijk Nieuwesluis opnieuw in. Daarmee zorgen we dat de bewoners ook de komende jaren veilig en prettig in deze wijk kunnen wonen. Op deze pagina leest u meer over de werkzaamheden. Onderaan de pagina vindt u de ontwerptekening en de flyer.

De werkzaamheden

De werkzaamheden

 • Aanleg nieuwe riolering
 • Extra bomen
 • Grotere groenvakken
 • Vervangen trottoirs
 • Nieuwe rijbaan
 • Herkenbare en eenduidige parkeerplaatsen
 • Invoeren van eenrichtingsverkeer

Planning

We gaan in 3 fases aan het werk. Daarmee beperken we steeds de overlast voor een deel van de wijk. 

Update 13-3-2024:
Er moet in de wijk Nieuwesluis ook gewerkt worden aan de kabels en leidingen. Deze nutswerkzaamheden van Enexis, Vitens en Rendo worden uitgevoerd door aannemer Siers. In de afgelopen tijd is besloten dat dit niet kan samengaan met de rioolwerkzaamheden en de herinrichting van de wijk. Daarom zal Siers eerst starten met het werk. Van Dalfsen Infra start uiterlijk na afloop van de nutswerkzaamheden. De planning is dat Siers van maart 2024 tot en met september 2025 werk uitvoert in fase 1 van de wijk.

We bekijken vervolgens hoe en wanneer we fase 2 en uiteindelijk 3 gaan uitvoeren.

Nieuwe parkeerplaatsen en eenrichtingsverkeer
De straten in de Nieuwesluis krijgen eenduidige en herkenbare parkeerplaatsen. Dat doen we door de parkeerplekken efficiënter te gebruiken. Daarmee hoeven inwoners straks niet meer op straat langs de banden te parkeren. Door het aanleggen van deze langsparkeerplaatsen, wordt de rijbaan smaller. Daarom is het nodig om in de volgende straten éénrichtingsverkeer in te voeren:

 • De Zeilmakerij
 • De Riemers
 • De Klipper
 • De Turfoverslag.

Op de ontwerptekening is de rijrichting met een pijl aangegeven.

 Naar een klimaatbestendige wijk
We richten de Nieuwesluis klimaatbestendig in. Daarmee krijgt de wijk in de toekomst minder last van wateroverlast. Dat komt door de aanleg van een gescheiden riolering. Daardoor komen het afvalwater en regenwater in gescheiden rioolbuizen terecht. De riolering kan daarmee veel meer water tegelijk opvangen.

Door de aanleg van meer bomen en grotere plantvakken, kan de regen ook beter worden opgevangen bij zware regenbuien. Meer groen zorgt verder voor meer schaduw en verkoeling en daardoor minder hitte in de zomer.

Meer weten? Neem contact met ons op. Of download de flyer en de ontwerptekening onderaan deze pagina.

Dit project valt onder: Klimaatadaptatie, Infrastructuur
Start: n.b.
Gepland: september 2025
Fase: Gepland
Oplevering: n.b.

Meer weten? Neem contact op met de gemeente Zwartewaterland.

Contact Welke vraag, opmerking of klacht wilt u met ons delen?

Wij werken elke dag aan de openbare ruimte, zodat Zwartewaterland voor u een fijne plek is en blijft om te wonen en leven. Bij de werkzaamheden proberen we voor zo min mogelijk overlast te zorgen. Zodat u na afloop net zo tevreden bent als wij dat zijn. Daarom staan we altijd open voor uw vragen, opmerkingen of klachten. Kunnen we u helpen?

Neem contact op
Volg ons op social media
Initiatief van:
Gemeente Zwartewaterland - Hasselt