Zwartewaterlandinzicht.nl

Taanderij eerste fase aanpak Nieuwe Sluis

De Nieuwe Sluis krijgt de komende jaren een flinke impuls. We gaan aan de slag met de riolering, de wegen, het groen en de speelvoorzieningen. Werkzaamheden aan de Taanderij vormden het startsein voor dit grote project. We gaan deze eerste fase goed evalueren en gebruiken de leerpunten bij de volgende fases.

De werkzaamheden

Belangrijk onderdeel van de werkzaamheden is het vervangen van het verouderde rioolstelsel. Daarbij kiezen we voor het scheiden van het afvalwater en het regenwater. Dankzij een nieuw gemaal lozen we straks op het Meppelerdiep. Een gietijzeren persleiding transporteert het overtollige grondwater naar dit gemaal. Ook voert dit riool het regenwater via vrij verval af op de Meppelerdiep, zonder tussenkomst van het gemaal. De Nieuwe Sluis houdt daardoor ook bij forse regenval droge voeten.

Tegelijkertijd richten we de wegen opnieuw in en we realiseren extra parkeerplaatsen. Ook verbeteren we de trottoirs. Verder komen op verschillende plaatsen in de wijk beweeg- en speelmogelijkheden.

Bij de werkzaamheden is de ligging van de wijk een obstakel. De Nieuwe Sluis is in feite een eiland met slechts één toegangsweg. Ook de ondergrond is een factor waarmee we rekening moeten houden. Bij alle plannen betrekken we de bewoners. Ondanks de overlast in de eerste fase zijn zij wel enthousiast over de verbeteringen.

Dit project valt onder: Infrastructuur, Kabels en leidingen
Start: 14 juni 2021
Gepland: juni 2021
Fase: Afgerond
Oplevering: 25 maart 2022

Meer weten? Neem contact op met Bert

Als projectleider is Bert Roeten namens de gemeente Zwartewaterland betrokken bij het project in de Taanderij. Heeft u vragen? Zoek dan contact met hem.

Mail B

Contact Welke vraag, opmerking of klacht wilt u met ons delen?

Wij werken elke dag aan de openbare ruimte, zodat Zwartewaterland voor u een fijne plek is en blijft om te wonen en leven. Bij de werkzaamheden proberen we voor zo min mogelijk overlast te zorgen. Zodat u na afloop net zo tevreden bent als wij dat zijn. Daarom staan we altijd open voor uw vragen, opmerkingen of klachten. Kunnen we u helpen?

Neem contact op
Volg ons op social media
Initiatief van:
Gemeente Zwartewaterland - Hasselt