Zwartewaterlandinzicht.nl

Aanleg betonnen verkeersbrug over de Weede

Aan het einde van de Groote Weede maken we een verkeersbrug. De brug verbindt de huidige woonwijk in Om de Weede met het toekomstige deel van de wijk.

De werkzaamheden

In het ontwerp komen de kalkovens terug. De kalkovens zijn beeldbepalend voor Hasselt. Dat ziet u straks terug in het ontwerp van de brug.

In de kalkovens werden schelpen uit de Waddenzee gebruikt om kalk te maken. Daarom vormen schelpen het uitgangspunt voor de sierlijke vorm van de brug. Op de lichtgrijze betonnen randligger komen (rode) steenstrips. Die verwijzen naar de architectuur van de kalkovens en de kademuren in het historische centrum van Hasselt. Op de landhoofden komen witte steenstrips. Deze steenstrips verwijzen naar de kleur van de schelpen uit de Waddenzee.

De leuning van de brug maken we in een lichtgrijze kleur. Dit verwijst naar de sierlijke lijnen van de strandgaper. Hiermee zorgen we voor een vanzelfsprekende eenheid.

We voeren het werk heel lokaal in de wijk uit. Daardoor hoeven we geen wegen af te sluiten. Grond slaan we ten noorden van de toekomstige brug op. Voor het brengen en ophalen van materialen gebruiken we 1 route.

Dit project valt onder: Waterbouw
Start: 23 augustus 2022
Gepland: augustus 2022
Fase: Afgerond
Oplevering: 31 juli 2023

Meer weten? Neem contact op met Bert Roeten

Contact Welke vraag, opmerking of klacht wilt u met ons delen?

Wij werken elke dag aan de openbare ruimte, zodat Zwartewaterland voor u een fijne plek is en blijft om te wonen en leven. Bij de werkzaamheden proberen we voor zo min mogelijk overlast te zorgen. Zodat u na afloop net zo tevreden bent als wij dat zijn. Daarom staan we altijd open voor uw vragen, opmerkingen of klachten. Kunnen we u helpen?

Neem contact op
Volg ons op social media
Initiatief van:
Gemeente Zwartewaterland - Hasselt